Читај ми!

Скупштина усвојила Закон о социјалној карти

Посланици Скупштине Србије изгласали су Закон о социјалној карти, којим је предвиђена праведнија расподела новца опредељног за социјална давања.

Законом о социјалној карти предвиђено је успостављање регистра Социјална карта, јединствене и централизиоване евиденције у електронском облику, која садржи тачне и ажурне податке о социјално-економском статусу појединаца и са њим повезаних лица и која омогућава корисницима података да обављају послове обраде података ради утврђивања чињеница неохподних за остваривање права и услуга из области социјалне заштите.

Закон ће почети да се примењује 1. марта 2022. године.

Скупштина је усвојила и аутентично тумачење одредбе Закона о спречавању корупције којим је дефинсано на кога се односи појам јавни функционер.

Појам јавни функционер у Закону о спречавању корупције односи на лица која су непосредно бирана од стране грађана, као и на лица које бира, поставља или именује Народна скупштина, председник Републике, Скупштина АП Војводина, Влада Војводине, органи јединица локалне самоуправе, Високи савет судства, Државно веће тужилаца и Врховни касациони суд.

Посланици су усвојили и споразуме између Владе Србије и Владе Kраљевине Лесото у области одбране, као и споразум са Северном Македонијом о борби против кријумчарења миграната.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво