Читај ми!

Камбери у Скупштини поставио питање на албанском језику

Шеф посланичке групе Уједињена долина – СДА Санџака Шаип Камбери поставио је посланичко питање на матерњем, албанском језику и додао да ће га у току дана превести и доставити секретаријату Скупштине.

Камбери је рекао да је питање упућено премијерки Ани Брнабић.

"Мало јесам закаснио са пријавом, али ћу у току дана превести текст и доставити га секретаријату", рекао је Камбери у парламенту, у дану када посланици постављају питања.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је да посланици имају право да постављају питања на матерњем језику и да такође добијају писана документа на матерњем језику.

"Једино вас молим да се то најави на време да бисмо обезбедили преводиоце. У овом тренутку немамо преводица, па вам скрећем пажњу", рекао је Дачић, на шта је Камбери одговорио да су у парламенту потребна само два преводица, за мађарски и албански, и да би било добро да они буду стално присутни.

Дачић је неколико пута опоменуо посланике да не ометају излагање посланика Камберија.

"Ми смо овде посланици Скупштине Србије која је донела Закон о заштити права и слобода националних мањина. Молим вас да поштујете то право. Нисам сигуран да се то право поштује свуда, али ми ћемо га поштовати", рекао је Дачић.

Камбери је казао да му није жао што га посланици не разумеју када говори албански већ српски који, како каже, добро говори.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се