Читај ми!

Вучић замолио да што пре стигну и остале наручене количине кинеске вакцине

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо и замолио je да пренесе захвалност председнику Си Ђинпингу на људској и државничкој бризи и солидарности и помоћи да кинеске вакцине што пре и у великим количинама стигну до грађана Србије.

Председник је рекао да је поносан што је Србија прва од европских држава добила кинеску вакцину, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима.

Указао је амбасадорки да грађани Србије показују дубоко поверење у кинеску вакцину, а тиме и у кинеску државу и кинеске стручњаке.

Вучић је замолио замолио амбасадорку Чен Бо да председнику Сију и кинеском руководству пренесе молбу да што пре стигну и преостале наручене количине вакцина, истиче се у саопштењу.

Председник Вучић је рекао да се радује учешћу на Самиту Кина-ЦИЕЗ, који ће, путем видео-линка, бити одржан следеће седмице.

Нагласио је да за формат сарадње 1+17, као и иницијативу "Појас и пут", сматра да су међу најзначајнијим икад.

С тим у вези, на састанку, којем су присуствовали и представници надлежних министарстава и јавних предузећа, разматрани су текући и будући заједнички инфраструктурни и други пројекти.

Констатовано је да пројекти прате предвиђену динамику. До краја године биће завршена два кључна инфраструктурна пројекта - ауто-пут Прељина-Пожега и брза пруга Београд-Нови Сад за брзине до 200 км на сат.

Током ове године планиран је почетак радова на брзој прузи од Новог Сада до границе са Мађарском, на Фрушкогорском путном коридору и на ауто-путу Београд-Зрењанин.

Интензивно се ради и на припреми пројектне документације за прву фазу ауто-пута од Београда преко Дуге Пољане до границе са Црном Гором.

Између осталих, по вредности се издваја и пројекат регулације отпадних вода у 65 градова и места у Србији, као и девет депонија, који ће трајно решити то питање и допринети заштити животне средине по важећим европским стандардима.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво