Читај ми!

Полемика Стефановића и Дачића о Тањи Фајон

Борко Стефановић истакао да се ућуткују они који говоре да су власти у Србији изгубиле европски пут. Његова изјава уследила је после навода Тање Фајон да је Ивица Дачић тражио да она не посредује у међустраначком дијалогу. Дачић каже да би Тања Фајон могла да буде "посредник у свађама у опозицији".

Потпредседник ССП Борко Стефановић реаговао је, поводом изјаве европосланице Тање Фајон да је Ивица Дачић тражио њено изузеће из посредовања у међустраначком дијалогу, тврдњом да такав захтев представља наставак "праксе ућуткивања" оних који говоре да су власти у Србији напустиле европски пут.

Стефановић је у писаној изјави критиковао и оптужбе да било ко у ЕУ ради за интересе опозиције, уз поруку да "неће Дачић и Александар Вучић одређивати ко ће представљати ЕУ у дијалогу".

Он је навео и да је Дачић, "у паузама бирања европосланика", успео да уништи своју партију и доведе је на мање од половине гласова које су добили 2012. године, те да нема услова који од њега могу направити победника, парафразирајући Дачићеву изјаву да "нема изборних услова који од губитника могу да направе победника".

На ту изјаву реаговао је Ивица Дачић. 

"Пошто примећујем велику нервозу код Борка Стефановића како се неко усудио да каже неку лошу реч о Тањи Фајон, иако дијалог још није ни настављен, можда би Тања Фајон у међувремену могла да буде посредник у свађама у опозицији, који не воле очима да се гледају", навео је Дачић у писаној изјави.

Дачић је оценио као "трагикомично да Стефановић њега оптужује да је упропастио СПС, када су он и Ђилас, Тадић, Јеремић, Живковиц, Лутовац и остали, уништили камен на камену Демократске странке, некад водеће у Србији".

"Када је једини пут Борко Стефановић наступио на парламентарним изборима 2016. године, са својим именом и презименом освојио је целих 0,94 одсто, тек толико да се зна", навео је Дачић.

Он је додао да ће о наставку дијалога тек разговарати са Дејвидом Макалистером, највероватније следеће недеље.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво