Читај ми!

ПУПС: Подршка пакету помоћи, пензионери ће добити укупно 110 евра

ПУПС подржава још један пакет помоћи привреди и грађанима који је најавио председник Републике Александар Вучић, и оцењује га као наставак озбиљног и успешног реаговања државе на тешке околности у друштву настале услед пандемије.

Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) сматра да је од посебног значаја најављена мера која, према речима председника, предвиђа да "у мају и новембру сви грађани Србије који се буду пријавили, добију по 30 евра у динарској противвредности, док ће пензионери добити још 50 евра. То значи да ће пензионери добити укупно 110 евра помоћи".

"Имајући у виду да је просечна пензија у Србији 27.775 динара, пољопривредна пензија тек нешто више од 11.000 динара, а да време пандемије за пензионере и стара лица изискује додатне издатке за неопходне лекове, обогаћену исхрану и трошкове огрева у зимским месецима, ову помоћ сматрамо драгоценом", наводи се у саопштењу ПУПС-а.

У саопштењу пише да ПУПС нарочито указује на неопходност да се специјалном врстом социјалног давања посебна пажња посвети најугроженијој друштвеној групи, онима преко 65 година који немају пензију или неки други вид примања.

"Ово је време када је солидарност грађана Србије на испиту, а тај испит полажемо и спремношћу да пре свега пружимо помоћ онима којима је она најнеопходнија", истакнуто је у саопштењу.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи