Читај ми!

Вулин о прислушкивању председника: Таква злоупотреба система никада више се не сме поновити

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је Министарство унутрашњих послова по налогу Тужилаштва за организовани криминал спровело истрагу о прислушкивању председника Александра Вучића и додао да сматра да су у тој истрази чињенице о прислушкивању председника учињене несумњивим.

"Све даље је на надлежном тужилаштву, квалификација дела, брзина даљих радњи и то је нешто што ће у наредном периоду радити Тужилаштво за организовани криминал. Ја имам велико поштовање и поверење у тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића да ће на најбољи начин тумачити чињенице које смо му доставили", рекао је Александар Вулин у Скупштини Србије.

Јавност ће, како је рекао, бити информисана о сваком кораку у складу са законом, саопштио је МУП.

"Као министар унутрашњих послова и неко ко је формирао Радну групу која се бавила истрагом у случају прислушкивања председника, могу да кажем да се таква злоупотреба система никада више не сме поновити, не само када је у питању председник Александар Вучић и његова породица, већ било који грађанин наше земље. Наш задатак је да сачувамо систем од злоупотреба и људи који такве злоупотребе могу да чине", истакао је Вулин.

Министар је навео да ће истрага рећи о мотивима прислушкивања и да ће надлежни правосудни органи то ценити, али да он сматра да је председник прислушкиван из политичких разлога.

"Председник Александар Вучић се бави политиком, он није бизнисмен, не бави се никаквим парама, не комуницира на било који начин са људима са којима не би требало. Када њега слушате ви га слушате само из политичких разлога, не може бити ништа друго", оценио је Вулин.

Када слушате чланове породице председника, како је рекао, "то можете да радите искључиво из најнижих побуда, само зато што вам смета политичка стабилност земље коју је Александар Вучић изборио".

"Он је осетљив на своју породицу као свако од нас и наравно да га то највише погађа и боли. Када то почнете да дирате ви знате зашто то радите. Рано је да говорим о мотивима, али не могу да замислим мотив који није веома злонамеран према Александру Вучићу и Србији", рекао је Вулин.

Поновио је да је Министарство унутрашњих послова урадило оно што је у складу са законом требало да уради, предало је све релевантне чињенице Тужилаштву за организовани криминал и очекује даљи став надлежног тужилаштва.

"Никада се ово више не сме поновити никоме. Србија је озбиљна, уређена земља, у којој се поштује закон и зато и када се десе овакве ствари оно што је добро, јесте што се то дозна, препозна и што нико неће остати без одговарајуће казне за своје понашање", поручио је Вулин.