Читај ми!

Шта су Хоти и Харадинај рекли у писму Бајдену

Одлазећи косовски премијер Авдулах Хоти навео је у честитки Џозефу Бајдену да је веома срећан због његовог избора за председника Сједињених Америчких Држава, које су, како је навео, "одиграле пресудну улогу у новијој историји Косова". Бајдену је писао и Рамуш Харадинај.

"Влада Косова, све њене политичке странке, власт и опозиција у потпуности су посвећени неговању и јачању односа са Сједињеним Америчким Државама. Посвећен сам раду са вашом администрацијом на јачању демократских институција, евроатлантских интеграција, како би постали носиоци сабилности", написао је Хоти.

Истовремено је изразио захвалност и бившем председнику Доналду Трампу и његовој администрацији на подршци демократским процесима на Косову и регионалној економској интеграцији.

Честитку Бајдену упутио је и председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај и у истом писму обавестио га да је најавио кандидатуру за косовског председника.

"Искрено вам честитам на инаугурацији 46. председника Сједињених Америчких Држава. Амерички грађани су веровали у вашу визију и вођство. Исто важи и за многе земље широм света, посебно на Балкану. На Косову је ваш избор донео нову наду за перспективу", навео је Харадинај у писму које је објавио на Фејсбуку.

"На следећим парламентарним изборима 14. фебруара представио сам своју кандидатуру за председника. Као Косово, част нам је да вам пожелимо добродошлицу, где сте ви председниче, већ део историје и уверен сам и оптимистичан да ћемо заједно написати поглавље о будућности Косова", каже се у Харадинајевом писму Бајдену, преносе приштински медији.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи