Читај ми!

Селаковић: Очекујем сусрет Вучића и Бајдена до краја године

Уверен сам да ћемо до краја године, захваљујући јаким и озбиљним контактима које је председник Србије Александар Вучић остварио у претходним годинама имати билатерални сусрет председника Вучића са председником Бајденом, наводи за РТС министар спољних послова Никола Селаковић.

Никола Селаковић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, навео да је председник Србије имао озбиљан и добар однос са новоизабраним председником САД Џозефом Бајденом и да ће тако бити и надаље. 

До краја године очекује сусрет председника Србије са председником Сједињених Америчких Држава. 

"Уверен сам да ћемо до краја године захваљујући јаким и озбиљним контактима које је председник Србије Александар Вучић остварио у претходним годинама имати билатерални сусрет председника Вучића са председником Бајденом. Уверен сам да ће до тога доћи познајући нашег председника и знајући да су ти контакти добри", навео је Селаковић.

Оцењује и да је за Србију добар знак то што је инаугурацији поред малог броја људи присуствовао амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

"Наш представник, наш амбасадор Марко Ђурић који је акредитован у Вашингтону био један од 1.000 људи који је имао прилику да присуствује самом чину инаугурације, дакле поред многобројних чланова Представничког дома, Конгреса, сенатора, пријатеља, ту је био и амбасадор Србије и мислим да је то за нас важно, да је то једна важна порука за нас и самој Србији", оцењује министар.

На питање да ли очекује промену курса у односу према Србији, наводи да је данас о томе тешко говорити.

"Да ли ће се и када САД у својој спољнополитичкој агенди осврнути и на наш регион допустимо да то време покаже. Оно што је тачно јесте да у његовој администрацији има људи који су се бавили нашим регионом, који су добри познаваоци прилика", наводи Селаковић.

Подсетио је да је председник Вучић након једног састанка са Бајденом рекао да је он један од најбоље припремљених и најинформисанијих саговорника са којима је имао прилике да разговара када је у питању наш регион. 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво