Читај ми!

Палмер о дијалогу након избора нове косовске владе

Специјални изасланик америчког државног секретара за западни Балкан Метју Палмер изјавио је да од нове косовске владе формиране након избора следећег месеца очекује да "процени приступ дијалогу" са Београдом.

Палмер је у интервјуу Радиотелевизији Албаније рекао да да ће администрација новоизабраног председника Бајдена и даље имати исти приступ Балкану, "стабилан и континуиран", као и све претходне администрације.

"САД поздрављају нову владу која ће бити формирана на изборима 14. фебруара на Косову и да ће јој бити партнер", додао је Палмер и од ње очекује да се бави различитим темама и питањима у интересу грађана и мира у региону.

"Бићемо добар партнер овој влади као и претходним владама на Косову. Верујем да ће бити важно да се ова влада позабави неким питањима која и даље представљају изазов, укључујући владавину закона, транспарентно и одговорно управљање, подстицање економског раста и развојних могућности за стране инвеститоре. Прилика да се види да имају живу економију која омогућава младим људима да верују да је њихова будућност боља на Косову него у емиграцији", невео је Палмер.

Верује такође да треба процена приступа Приштине у вези са дијалогом са Београдом.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво