Читај ми!

Вјоса Османи за преиспитивање споразума из Вашингтона и Брисела

Вршилац дужности председника привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да након што администрација Џо Бајдена дође на власт, у Приштини треба да инсистирају на разматрању и преиспитивању споразума са Београдом, потписаног за време владавине Доналда Трампа.

Османијева верује да су делови споразума штетни. Сматра да треба разговарати и о делу споразума из Брисела 2015. године, због Заједнице српских општина.

"Морамо да седнемо и разговарамо са тимом америчког председника Бајдена, да видимо шта они мисле о оним питањима која су договорена као обећања, а не као споразум", рекла је Османи за Бирн Косово.

У Приштини су изражене резерве око тога да ли све тачке вашингтонског споразума иду њима у корист.

"Постоје питања попут језера Газиводе и других политичких питања о којима морамо да видимо какав је став Бајденове администрације", рекла је Османи и додала да "није од оних који мисле да ће нова администрација одбацити споразум у канту".

Такође, нада се да ће администрација Бајдена да се заложи за преиспитивање споразума  потписаног са Београдом 2015. године о успостављању Заједнице општина са српском већином.

Османијева тврди да ће споразум, који је потписао бивши премијер Иса Мустафа, "Косово учинити дисфункционалним".

"Уверена сам да је у интересу ове администрације да одржи Косово функционалним", рекла је Вјоса Османи која обавља дужност председника, пошто је Хашим Тачи поднео оставку након оптужнице Специјалног суда.

Она је расписала ванредне изборе за 14. фебруар, а очекује се да ће на њима да наступи на листи покрета Самоопредељење Аљбина Куртија који се виде као освајачи највише посланика у будућем сазиву парламента.  

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво