Читај ми!

Државни врх честитао грађанима новогодишње празнике

Председница владе Ана Брнабић, као и бројни министри у влади упутили су грађанима Србије честитке поводом новогодишњих празника.

Ана Брнабић указује да је година за нама показала да је здравље на првом месту, као и да су породица и пријатељи највећа радост.  

"Оно што је сада можда најважније и што нам даје веру и оптимизам, јесте да смо започели вакцинацију против коронавируса, што је велики и важан корак у борби са пандемијом. То је посебно важна и охрабрујућа вест за наше лекаре и све медицинске раднике који се боре за живот и здравље", истакла је премијерка Брнабић.

"Свим грађанима Републике Србије желим пре свега добро здравље, пуно среће и позитивне енергије у Новој години. Желим вам да празнике проведете са својим породицама, у миру и љубави", навела је председница владе у честитки грађанима Србије.

Она је додада да ће и наредна, 2021. година бити изазовна, пре свега када је реч о очувању здравља, опоравку економије и целог друштва.

МСП и амбасадори пожелели срећне празнике на оригиналан начин

Министарство спољних послова пожелело је грађанима Срећну Нову годину оригиналном видео честитком у којој амбасадори Србије честитају празнике на језицима земаља у којој раде.

Министар спољних послова Никола Селаковић пожелео је у видео поруци, у своје и у име 100-ак дипломатских представништава Србије у свету свим грађанима Србије, света, и свим Србима у региону и дијаспори срећну Нову Годину.

"Желим срећне новогодишње празнике, са жељом да у новој 2021. години имају много више разлога за славље и осмех, да имају много више здравља, среће, успеха и благостања. Да у новој 2021. години све славимо као што смо то раније радили пре ових опаких епидемија и болести и да будемо много ближи једни другима. Срећна Нова година", рекао је Селаковић.

У видео поруци честитке су упутили амбасадор Србије у Италији Горан Алексић, амбасадорка Србије у Немачкој Снежана Јанковић, амбасадорка у Мексику Татјана Цонић, амбасадор у Бугарској Жељко Јовић, амбасадорка у Француској Наташа Марић, амбасадор у САД Марко Ðурић.

Честитке су упутили и амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански, амбасадор на Кипру Марко Благојевић, у Финској Саша Обрадовић, у Ирану Драган Тодоровић.

Гојковић: Пребродили смо најгоре 

У честитки коју је упутила потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић наводи се да је година за нама била је тешка и пуна неизвесности и проблема које је донела пандемија ковида-19, не само Србији већ читавом свету.

"Свим грађанима Србије честитам Нову годину, са жељом да буде успешнија и донесе свима здравље, личну срећу и успех," истиче Гојковић.

Министарка напомиње да је пандемија утицала на нашу свакодневицу и све сегменте нашег живота, а истовремено је на тест ставила хуманост, солидарност и нашу одлучност у борби за животе и здравље људи и у суочавању са свим последицама које је изазвала.

"Пребродили смо многе тешкоће и у наредну годину улазимо са огромним искуством и оптимизмом. Снага коју смо показали у савладавању свих препрека у 2020. години улива наду да ћемо у години пред нама умети и моћи да је усмеримо на креативност, стваралаштво и развој свих сегмената нашег друштва" закључила је потпредседница владе Маја Гојковић.

Обрадовић: Да 2021. донесе здравље и срећу у сваки дом

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић пожелела је да нова, 2021. година донесе здравље, срећу, мир и љубав у сваки дом и сваки крај Србије.

"Година коју испраћамо била је испуњена неизвесношћу, бригом и страхом од онога шта нам доноси сутра. Стару, 2020. годину памтићемо по пандемији која је захватила и на моменат зауставила цео свет, али и по нашој способности и храбрости да јој се супротставимо и у тој борби победимо", навела је Обрадовић.

Она је истакла, да ће Србија, данас, када је пред човечанством пуно изазова, у здравственом, економском и политичком смислу, очувати мир и стабилност и наставити борбу за очување здравља и животе својих грађана.

"Наставићемо да спроводимо реформе које ће побољшати животни стандард и омогућити да у сваком делу земље држава постане истински сервис својих грађана", оценила је Обрадовић у честитки. 

Атанасковић: Свим грађанима добро здравље, срећа и успех 

Министарка привреде Анђелка Атансковић пожелела је свим грађанима Србије да у 2021. години имају добро здравље, срећу и успех.

"Министарство привреде ће и у наредној години наставити вредно да ради на унапређењу пословног окружења, обезбеђивању нових радних места и привлачењу још већег броја инвеститора, а све у циљу побољшања животног стандарда наших грађана", наводи се у честитки министарке Атанасковић.

Мали: Да закорачимо у 2021. са оптимизмом

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали честитао је Нову годину грађанима и пожелео им пуно здравља, среће и лепих тренутака.

"Испраћамо годину изазова, у којој је пандемија коронавируса направила потресе на готово свим пољима. Уз жељу да што пре изађемо из вртлога лоших вести, пре свега здравствених, надам се да ћете у 2021. закорачити са оптимизмом и да ће нам Нова година донети боље и успешније дане", рекао је Мали.

Напоменуо је да мисија свих нас треба да буде стварање лепше и богатије будућности, али да је приоритет здравље, те да је важно наставити одлучну борбу са изазовима које нам доноси свакодневница.

"Неопходно је истрајати у тој борби, која првенствено треба да нас врати на старе стазе успеха и помогне да још више успемо у намери да створимо боље и берићетније друштво. Сада, можда више него икада, неопходно је да поред упорности, градимо нашу људскост, солидарност и толеранцију", истакао је Мали.

Министар финансија је закључио да је једини пут за који се можемо определити, пут успеха.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи