Читај ми!

Јоксимовићева Имамовићу: Нисам Нушићев лик да ме ословљавате са госпођо министарка

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић полемисала je са више посланика, а у одговору посланику Уједињене долине – СДА Санџака Енису Имамовићу казала да није супруга министра па да је ословљава као Нушићевог лика.

Посланик Имамовић је говорио о положају мањина у Србији и Јадранки Јоксимовић се обратио са "госпођо министарка", на шта је она реаговала:

"Имали сте један мизогени наступ према мени, јер сте ме ословили госпођом министарком. Ја нисам Нушићев лик јер нисам супруга министра, него сам министар. Уведите то себи у вокабулар", поручила му је Јоксимовићева.

У Скупштини Србије у току је расправа о закључцима поводом представљања извештаја Европске комисије о Србији. 

О извештају Европске комисије говорио је и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, који је на неки начин критиковао и саму Комисију и земље чланице, јер међу њима оних који желе да зауставе Србију на европском путу.

"Да је извештај Европске комисије тачан, Ангела Меркел би забранила немачким инвеститорима да инвестирају у Србију и не би 60.000 радника било запослено у немачким компанијама које раде у Србији", рекао је Марковић.

Наводећи да се опозиција жали на изборне услове, Марковић је упитао где то има да се у изборној години смањи цензус са пет на три одсто, те да се опозиција понаша као клуб који се такмичио у Првој суперлиги, па испао у другу, из друге у зону и на крају одустао од такмичења.

"А хоће да има своје делегате. Па где то на свету има?", питао је Марковић.

Он је навео и да није "европејац", али да јесте за улазак Србије у ЕУ, али без нових уцена на сваких шест месеци. "Моја дискусија је била докле ћете то да радите Србији", рекао је он.

Марковић је рекао и да је 2008. године са Ивицом Дачићем направио проевропску владу, када Јоксимовићева "није била проевропски оријентисана".

"Није ни битно, али смо ми направили пропевропску владу. Од тада су почели да долазе инвеститори у Србију. Моја критика је ишла према онима који су нам нешто обећавали, а лагали нас", рекао је посланик ЈС.

Јоксимовићева је одговорила да јој је драго што је чула Марковића, који је показао да постоји плурализам у размишљањима о европским интеграцијама.

"Кад вас слушам, имам утисак да сте ви као нешто антиевропски расположени, а ја лично мислим да сте пуно допринели промоцији европске идеје тиме што су вам добри домаћини и Беч и Паралија и свуда где сте ишли са привредницима. Мислим да је то био прави начин и да сте ви у пракси показали да препознајете вредност чланства у ЕУ", рекла је Јоксимовићева.

Она је додала да је Марковић, иако је био критичан у обраћању, допринео европској идеји.

Одговорила му је и за то што је приметио да "није била проевропски расположена".

"Алудирали сте на моје чланство у СРС, а подсетићу вас да је СНС настала на поларизованом односу унутар некадашње СРС око прихватања Споразума о стабилизацији и придруживању. Они који су створили СНС били су за прихватање ССП. Вучић и СНС су од 2014. урадили више за европску будућност Србије него за 10-12 година проевропске реторике оних који су тада били на власти, а која ниједну озбиљну реформу суштински нису започели", рекла је Јоксимовићева.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво