Читај ми!

Мали: Фриленсери нису у радном односу, гастарбајтери јесу

Током расправе о Предлогу закона о дигиталној имовини, посланица СПАС-а Марина Рагуш рекла је да јој је драго што Србија уводи коришћење криптовалута, а на питање о разлици између гастарбајтера и фриленсера, министар финансија Синиша Мали јој је одговорио да је разлика у томе што фриленсери нису у радном односу.

Мали је рекао и да ће следеће године разговарати са фриленсерима о евентуалним променама неких закона, али је такође истакао да треба сагледати све ефекте, разговарати са свима и да пореске законе не би требало често мењати.

"Не могу да будем неодговоран министар финансија само зато што је неко пропустио нешто да прочита или неко нешто није видео. Нико не жели да се порески закони мењају из дана у дан, морамо да имамо систематски и дугорочни приступ", поручио је Мали у Скупштини Србије.

Он је навео да су се поједини фриленсери организовали и да раде као предузетници и самим тим плаћају порез држави, а да је једно удружење сву кривицу због тога што не плаћају порезе пребацило на Пореску управу.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво