Читај ми!

Брнабић и Мортон о могућностима унапређења сарадње

Председница Владе Ана Брнабић и министарка за европско суседство и Америкe у Министарству за спољне послове, Комонвелт и развој Уједињеног Краљевства Венди Мортон разговарале су о могућностима унапређења сарадње двеју земаља, пре свега у погледу очувања здравља грађана у условима епидемије и борбе против коронавируса.

Премијерка је честитала Уједињеном Краљевству као првој земљи која је одобрила вакцину против коронавируса компанија "Фајзер" и "Бионтек" и изразила наду да ће ова вакцина дати добре и брзе резултате у имунизацији становништва, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима. 

Брнабићева је истакла је да је и поред добре вести о вакцини, неопходно да грађани и даље буду опрезни и спроводе мере, како би заштитили своје и здравље својих ближњих.

Мортонова је истакла да је Уједињено Краљевство спремно да даље унапређује сарадњу са Србијом у борби против новог корон вируса. 

Британска министарка захвалила је премијерки Брнабић на подршци коју је Влада Србије пружила британској амбасади и британским држављанима који су боравили у Србији током првог таласа пандемије.

Говорећи о економској сарадњи, премијерка Брнабић је изразила уверење да ће Србија наставити да гради стратешке односе са Уједињеним Краљевством и да ће трговинским споразумом између две земље бити направљен искорак у будућој економској сарадњи. 

Као изузетан пример сарадње на плану инфраструктурних пројеката, навела је изградњу Моравског коридора, који представља важан економски интерес Србије.

Саговорнице су изразиле уверење да ће две земље успоставити интензивнију сарадњу, не само на пољу инфраструктуре и економије, већ и у области заштите животне средине, која се намеће као све битнија тема, не само у Србији, већ и на светском нивоу.

Премијерка Брнабић изразила је захвалност британској влади која је, пројектима попут дигиталне трансформације и јачање е-Управе, финансиране кроз Фонд за добру управу, подржала процес реформи у Србији. 

Оцењујући да је реформа образовања један од приоритета Владе Србије, Брнабић је подвукла и значај трогодишњег програма "Школе за 21. век" који, захваљујући инвестицијама британске владе, реализује Британски савет.

Премијерка је изразила уверење да ће се у наредној години стећи услови да Србију посети британски премијер Борис Џонсон.

 

 

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво