Читај ми!

Избори у Северној Косовској Митровици и Подујеву

У северном делу Косовске Митровице и Подујеву одржавају се ванредни избори за председника општине. За то место у Косовској Митровици пријављена су четири кандидата, два Србина и два Албанца. Биралишта су затворена у 19 часова.

Централна изборна комисија је саопштила да је излазност у северном делу Косовске Митровице била 39,4 одсто од 23.313 уписаних бирача, а у Подујеву, настањеном искључиво Албанцима, нешто преко 40 одсто од 87 хиљада уписаних бирача.

Из комисије се током вечери очекују прелиминарни резултати.

Према подацима из Српске листе, на основу половине обрађених гласачких листића, њихов кандидат Милан Радојевић освојио је 97 одсто гласова.

Према информацијама изборне комисије, није било већих проблема током гласања, а на једном месту полиција је привела и испитала особу због сумње да је сугерисала бирачима за кога да гласају. 

У Митровици је могло да се гласа на 27 бирачких места, а житељи очекују решавање свакодневних комуналних проблема.

За место председника општине кадидовали су се Милан Радојевић из Српске листе и Душан Милуновић, независни кандидат.

Кандидате имају и албанске Демократска партија и покрет Самоопредељење. 

Избори у северном делу Митровице и Подујеву одржавају се пошто су претходни председници Горан Ракић и Агим Вељиу поднели оставке и преузели дужности у косовској влади.

Из Централне изборне комисије су позвали бираче да носе маску и одржавају дистанцу. Фомирани су мобилни тимови који су посећивали оболеле од ковида на кућним адресама како би и они остварили своје гласачко право.

Северна Косовска Митровица је у ризичној зони за пренос инфекције и у режиму полицијског часа од 19 часова, али ће због избора кретање у Митровици и Подујеву бити дозвољено до 22 сата.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво