Читај ми!

Вучић: Очекујем да ће Србија имати више од 60 одсто инвестиција Западног Балкана

Председник Србије Александар Вучић истакао је да се Србија успешно бори за сваког инвеститора и да ове године очекује да ће имати више од 60 одсто директних страних инвестиција целог Западног Балкана.

Александар Вучић је, упитан где је стало око питања инвестиције "Kлеменс Тениса", то јест фабрике меса, казао да је занимљиво да му то приговарају они који су говорили да ће долазак "Тениса" довести до уништења српске пољопривреде и српског сељака.

"Било је проблема. Инвеститор је имао проблема. Очигедно или ми нешто нисмо урадили или они. То није није једини случај. Има 50 до 100 таквих случајева, као што има 200 до 300 успешних. Не разумем што критикују он који су говорили да ће његов долазак уништити српску пољопривреду", нагласио је Вучић.

Додао је да се Србија успешно бори за инвестиције.

"Ове године очекујемо да имамо преко 60 одсто директних страних инвестиција целог Западног Балкана. То показује колико смо успешни. Имамо и највећу стопу раста у Европи", додао је председник.

Рекао је да, када то све успете да урадите, онда се неки сете нечега чему се он надао, а против чега су они били, а што није успело.

Указао је и да је погрешан разлог критичара, зато што "Тенис" има своју компанију у Руској федерацији и уопште није мислио да извози одавде у ту земљу, додајући да је само мали део посла који је био планиран био везан за Русију.

"Kада неко мрзи постаје његов проблем, јер онда више нема аргумената, нема рационалних чињеница да би своје тврдње поткрепио. Онај који мрзи пре свега њега уништава и лоше говори о њему а не о ономе против кога је та мржња усмерена", рекао је председник.

"Радови на Турском току се приводе крају" 

Радови на Турском току се приводе крају, рекао је председник Александар Вучић и демантовао примедбе из опозиције да је одбијањем владе да дозволи кредит Србијагасу угрожена градња Турског, односно Балканског тока.

"Завршавамо за који дан", рекао је Вучић.

"Са 'Србијагасом' имамо уговоре и урадићемо све што је неопходно. Kолико пратим радове, све тече добро. Иде веома интензивно и завршавамо за који дан", рекао је председник, уз опаску да не може више да коментарише глупости које мора свакодневно да слуша.

"Шта ми тачно замерају? Што радим сваки дан?"

На новинарско питање да прокоментарише замерке које су му упућене што је јуче обишао радове на Београду на води, док, како кажу, људи умиру од короне, упитао је: 

"Шта ми тачно замерају, што радим сваки дан".

А ишао је, каже, јер је и то његов посао, пошто и од тог пројекта живимо, и од тог пореза плаћамо и болнице и клиничке центре и људи добијају плату како би могли да живе.

"Шта хоћете? Да стане живот сасвим? А, када кажемо да треба да стане живот да бисмо 14 дана били мирни, онда изађете и позовете људе на улице", рекао је Вучић.

Замерају му, додаје, што сваки дан ради ишто стиже да уради и многе друге ствари, поред борбе са короном, као и да ти што га критикују за то време иду у шопинг, што само показује њихово лицемерје.

"Ти што критикују, после ће да питају где су плате и пензије, јер то ваљда треба с неба да падне, а да нико не ради", навео је Вучић.

Исто ће питати, додаје, ако сутра неко буде угрозио нашу земљу зашто нисмо оснажили нашу војску.

Председник истиче да свуда у Србији има довољно респиратора и медицинске опреме, као и да је опрема у претходна три дана била послата додатно у Ниш, Лесковац и Чачак.

"Да ли сте видели негде празне рафове", запитао је Вучић и истакао да се то дешава, као и много већи број мртвих због короне, и у Белгији, Француској, Италији и многим другим западним земљлама.

"Мала смо земља да би направили своју вакцину, али гледаћемо да је купимо међу првима. Гледамо да се снађемо... Шта ми онда тачно замерате? Извињавам се што се трудим и борим за наш народ", поручио је председник.

Додаје да је због свега тога ишао да посети и Београд на води, јер је то највеће градилиште у југоисточној Европи, наш понос, као што је и Војска наш понос.

"Некретнине мог брата не постоје, о другима нећу"

Упитан да прокоментарише информације у медијима о некретнинама брата Драгана Ђиласа, као и претње које је он јуче упутио новинарима, Вучић је рекао да не жели да напада политичке противнике пред представницима страних држава, као што је амбасадор Руске Федерације, као и да их обично и не напада, али сматра да ће бити времена да се различитим стварима позабаве и надлежни органи и политички актери.

Он је рекао да ће да одговори на оно што се односи на лажи које су месецима објављиване о његовој породици и подсетио да је пре 30 дана упутио позив свима у Србији да се јаве ако пронађу и један ар земље у Војводини, станове у Београду, пекаре, рестроране који припадају његовом брату.

"Нико се није јавио. Неће их ни наћи, јер не постоје. О другима нећу да говорим", поручио је Вучић.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво