Читај ми!

Избори у Северној Косовској Митровици - очекивања грађана и планови кандидата

У недељу се у северном делу Косовске Митровице одржавају ванредни избори за председника општине. За место председника пријављена су четири кандидата - два Србина и два Албанца.

У јединој градској средини са српском већином на Косову и Метохији фокус потреба грађана је на решавању свакодневних комуналних проблема.

Јована Радосављевић из Истраживачке организације "Нова друштвена иницијатива" каже да су се грађани најчешће јављали са проблемима који се тичу илегалних објеката, генерално инфраструктуре, локалних путева, саобраћаја, али и расвете, као и због одлагања смећа.

Међу српским кандидатима Милан Радојевић је из Српске листе а Душан Милуновић, независни кандидат.

Радојевић најављује градњу Културног центра на пет и по хиљада квадрата. Указује да у фокусу нису само инфраструктурни пројекти већ и улагање у младе.

"Митровица као универзитетски град је огроман потенцијал који морамо искористити. Радићемо заједно са нашим привредницима да створимо адекватан амбијент за привредна улагања, да се упосли што више свршених акадамеца, да заснују породице, како би видели будућност овде", каже Радојевић.

Милуновић би у случају да буде изабран за председника променио намену општинског буџета.

"Мислим да ово стање да 65 одсто иде на плате а 25 одсто на робу и услуге није одрживо.

Покушаћу да нађем начина да субвенционишем привреднике тј. младе људе да започну своје бизнисе, отворићу омладински центар кроз који ће млади кроз пројектно размишљање успети да решавају како своје тако и проблеме својих суграђана", каже Душан Милуновић.

Избори у северном делу Косовсек Митровице одржавају се пошто је претходни председник Горан Ракић поднео оставку и преузео дужности у косовској влади.

Поред Митровице, ванредни избори за председника општине у недељу ће бити одржани и у Подујеву.

 

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво