Читај ми!

Брнабић: Кад је Србија јача, јача је и РС

Премијерка Ана Брнабић присуствовала је отварању Дома културе у Новој Тополи у Републици Српској за чију је изградњу средства обезбедила Влада Србије и указала на значај заједништва између Србије и РС.

Брнабићева је пренела поздраве председника Србије Александра Вучића који је поручио да ће ускоро посетити Републику Српску и обећао додатну помоћ и подршку.

"Овде сам да разговарамо о новим стратешким пројектима, пре свега о аеодрому Требиње, хидроелектрани Бук Бјела, путу од границе од Бијељине и многим другим пројектима, али пројектима мање финансијске вредности, али не мање важним", рекла је Брнабић приликом званичног отварања Дома културе.

Она је истакла да жели да на сваком делу територије РС сви њени грађани могу да виде помоћ и подршку из Србије и заједништво, али и да знају да када је јача Србија, да тада свакако јача и РС.

"И Србија је данас економски изузетно јача од 2014. године. То није више иста земља, то је фундаментално другачија земља и надам се да сте и овде у РС то јачање Србије осетили", навела је Брнабић.

Брнабић је казала да је Србија уз РС и када је добро, али и када су времена тешка.

"Тако и током ове тешке године када смо сви суочени са корона вирусом, трудили смо се и са Милорадом Додиком, Жељком Цвијановић и Радованом Вишковићем заједно да видимо како можемо да помогнемо, шта је то што можемо да пошаљемо из Србије, од тестова, респиратора, санитарних возила и заштитне опреме", рекла је она.

Она је подвукла да су Влада Србије са председником Вучићем и руководство РС један тим који заједно ради и гура напред.

"Бићемо овде каква год срећа или невојла да нас снађе, бићемо и даље у будућности заједно", рекла је Брнабић и прецизирала да је ово њена једанаеста посета РС и прва посета било ком граду или земљи у овом мандату.

Председница РС Жељка Цвијановић каже да је много напора уложено у развој РС, али је изузетно добро знати да имају Србију иза себе, као ослонац и подршку, наводећи да то даје додатни подстрек за нове пројекте.

"Ту су велики стратешки пројекти, хоћемо да будемо везани комуникацијски на сваки начин са Србијом, из тог разлога прича око аутопута, зато смо се борили, захвални смо Србији и за изградњу "Братољуба", моста који нас веже и за многе друге стрвари, као што је аеродром у Требињу који ћемо имати", додала је Цвијановић.

Она је захвалила премијерки Србије на јединству и тимском раду.

"Радимо тимски и желимо да наставимо да радимо тимски, јер знамо да је у томе наша снага. РС има амбициозне планове за развој и желимо да се ослонимо на Србију у реализацији тих циљева", поручила је Цвијановић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво