Читај ми!

Параћин у америчкој кампањи – Трамп се смеши са билборда у центру града

Четири дана пред председничке изборе у Сједињеним Државама, и у Параћину расте тензија, хоће ли кандидат који им се дискретно смешка са билборда у центру града освојити нови мандат у Белој кући. Пре четири године Параћинци су неким чудом наслутили победника, хоће ли бити у праву и ове, још је неизвесно.

За Алтернативни парламент грађана у Параћину дилеме нема. Чувеном репликом из филма Казабланка, "Свирај то поново Сем", пожелели су Трампу победу у уторак и други председнички мандат у Белој кући.

Кажу да су у контакту са нашим људима у Америци и да ће сви они листом гласати за републиканског кандидата. 

Сматрају да би друга Трампова победа била боља опција и за Србију.

"Он је у претходном мандату доказао да нема никакав анимозитет према Србији, с једне стране, с друге као председник највеће силе у свету он није повео ниједан рат у свету, из НАТО-а се  повлачи и финансијски и војно, што нама апслолутно одговара", истиче председник Алтернативног парламента грађана у Параћину Милан Илић.

Параћинци пролазе поред огромног Трамповог билборда у центру града, али их баш и не занима претерано политика преко Атлантика. Кажу да имају довољно и домаћих проблема.

"Шта ће нам то? Ми смо Срби, шта ће нам то њихово", кажу пролазници.

Да подсетимо, сличан билборд, али са поруком "Лав против змије" освануо је у Параћину на истом месту пре четири године.

Алтернативни парламент међу првима је Трампу тада честитао победу, уз оцену да је Параћин једини град у Србији који се на неки начин укључио у америчку председничку кампању.