Читај ми!

Вучић: Некоме циљ успех земље, а неком рушење противника

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су готово сви пројекти које садашња власт реализује често на мети критика његових политичких противника јер су, каже, њима и њему различити политички циљеви, те да док је његов - напредак Србије, њихов је "рушење Вучића".

"Трудим се да сањам високе снове и тежим ка остварењу великих циљева, јер само тако наша земља може да иде напред. Наши циљеви су различти… Некоме је сан и циљ успех земље, а некоме рушење некога у политици. Ја остајем при овом да земља иде напред и да Србије буде најбоља", рекао је Вучић новинарима, након отварања "Галерије Београд".

Одговарајући на питање новинара зашто његови политичи неистомишљеници често критикују "Београд на води", Вучић је навео да код тог пројекта нема ништа спорно, а подсећа да су тако говорили за готово сваки пројекат који је рађен у земљи. 

Навео је да су његови политички противници говорили да држава никада неће завршити ауто-пут до Чачка, а не само да је завршен тај пут до Чачка, већ ће у децембру бити завршен и до Пожеге.

Неповерљиви су, додаје, и када је изградња пруге Београд - Нови Сад у питању, а том трасом ће се, каже председник, следеће године у септембру или октобру путовати 27 минута. 

Међу пројектима, који су, такође, критиковани, наводи Вучић, били су и фонтана на Славији, реконструкција Трга Републике, дечији парк у Војводе Вука, обнова Народног музеја и Музеја савремене уметности, а сада и Национални стадион.

"Где год хоћете нешто да градите, увек нешто није добро. Два су разлога за то… Један је страх од промена који је увек постојао код нас, јер смо се бунили за прве сијалице, не ваља када нам град сија, а када не сија онда се бунимо да је мрачан. А други разлог су они политичари који немају идеје и снове, а говоре против неког" рекао је Вучић.

Говорити против некога је лако, каже Вучић, и додаје да се он труди да о својим политичким противницима не говори, већ се труди да сања високе снове и да омогући да наша земља иде напред.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво