Читај ми!

Игор Мировић изабран за председника Покрајинске владе

Већином гласова посланика у Скупштини Војводине, Игор Мировић изабран је за председника Покрајинске владе. Мировић је представио програм и чланове Владе, која ће имати исти број чланова као и претходна и исти делокруг рада секретаријата.

Мировић је уочи седнице Скупштине Војводине истакао да ће Покрајинску владу чинити широка коалиција, не само са партнерима са листе Српске напредне странке, већ и са Савезом војвођанских Мађара као стратешким партнером СНС-а и са коалицијом Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије.

Како је казао, веома је важна вест да ће и представници словачке и хрватске националне мањине бити део Покрајинске владе.

"Биће ово влада континуитета са програмом који је заснован на принципима постављеним у протекле четири године, али и оним приоритетима који се појављују у нашем друштву и целом свету. Оптимизам темељим на резултатима које смо постигли јер Војводина предњачи када је реч о смањењу незапослености", навео је Мировић.

Према његовим речима, претходне четири године Војводина је имала значајан привредни и индустријски раст. Постављени су, каже, добри темељи у свим областима са акцентом на здравству, привреди и економији.

"Од сутра нас очекују нови изазови, а то су проблеми изазвани пандемијом ковида-19, економски развој наше земље, као и планирање буџета за наредну годину", рекао је председник Мировић.

СПС без ресора, опозиција упутила критике

Девет ресора водиће СНС, а по један Покрет социјалиста, СВМ и СДПС. Изненађење је да СПС-у у овом сазиву није припао ни један ресор, али је добио место потпредседника Владе.

"Ми смо са тиме политички задоовљни", поручује Душан Бајатовић из СПС-а.

Опозиција највише примедби има на то што се за формирање чекао последњи дан рока, као и то што пре седнице нису добили материјал.

"Шта су напредњачи чекали пуна четири месеца? Ово је заиста брука и срамота због тога што показује до сада незабележну дозу, рекао бих ноншаланције, небриге, немара и представља слику и прилику односа СНС-а према послу", сматра Ђурађ Јакшић из Српске радикалне странке.

"Овај манир у коме почиње да ради нова покрајинска Скупштина, по мени је благо речено екстремно неодговарајући у раскораку са понављам најелементарнијим правилима парламентарне праксе, барем морамо имати материјал", наводи Бранислав Ристивојевић из ДСС-а.

Претходном сазиву замерају и то што Закон о финансирању Војводине није донет.

"Није задатак покрајинске администрације да потроши паре које стигну из Београда, надајући се да ће то да буде седам посто или бар близу седам посто, него је задатак да постави законски и стратешки оквир, који ће омогућити стабилност финансирања АП Војводине", напомиње Бранислав Богарошки из ЛСВ-а.

Нова Покрајинска влада изабрана је већином од укупног броја посланика, док је њих 10 било против.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво