Читај ми!

Вучић: Не мешам се у формирање владе Црне Горе, не брину ме оптужбе

Ни на који начин се не мешам у формирање владе у Црној Гори, нити ме брину оптужбе на мој рачун, изјавио је председник Србије Александар Вучић и додао да га много више брине феномен, видљив и у Црној Гори, да има покушаја игнорисања изборне воље грађана.

На питање како види то што га поједини оптужују да је ангажован у формирању владе у Црној Гори, каже да прихвата да буде, као и увек, дежурни кривац и у Србији и региону.

"То ме не занима, желимо добре односе са Црном Гором, надам се и верујем да ћемо их и имати", рекао је Вучић.

Додаје да га не брину напади на њега, колико изјаве неких људи у Црној Гори, за које не зна да ли су тајкуни или политичари, да влада не треба да буде формирана у складу са освојеним гласовима, што је, каже, нова парадигма у политичком животу комплетног региона, али и Европе.

"Један од њих је прексиноћ рекао - ''ми се залажемо да влада не буде састављана пропорционално броју добијених гласова''", навео је председник Србије.

То се, каже, не може другачије разумети до да их ни мало није брига за кога народ гласа и да неће да владају они за које је народ гласао, већ они који мисле да су елита и имају медије и новац.

Вучић каже да је та парадигма све више присутна у свету - да владају они који немају подршку народа и не морају да победе на изборима, већ је довољно да себе прогласе онима који ће да владају.

Истиче да је то, како каже, опаснан феномен, против којег се треба борити свим демократским средствима.

Вучић је нагласио да је у Србији најважније шта каже народ, а не оно што желе поједине групе и њихови партикуларни интереси.

Протест у Лозници лицемеран и неодговоран

На питање о протесту испред представништва "Рио Тинто" у селу Брезјак у лозничком крају, у организацији чланова покрета "Ослобођење" опозиционог активисте Млађана Ђорђевића, председник одговара да је протест лицемеран, јер је управо у време претходне власти донета одлука о експлоатацији литијума.

"Они су ту одлуку (о експлоатацији литијума) донели 2004. и 2006. године и сад протестују против себе. Ми никада никакву одлуку о томе нисмо донели и то показује какво је то политичко лицемерје", рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара да прокоментарише тај протест и да ли он може да доведе у питање ту инвестицију, Вучић је навео да осим што је лицемеран, организација протест је и неодговорна, јер се одржава у време када имамо рекордан број заражених.

Истакао је протести у нашој земљи нису забрањени, већ су, како каже, и "добродошли", али да су тренутно због короне неодговорни.

Поручио је својим политичким неистомишљеницима да се "стрпе" док не прође здравствена криза и да ће бити још много избора, али да је сада приоритет да се сачувају животи људи.

"Говорите све најгоре, радите шта хоћете, чак и на овако бесмислен начин да протестујете против себе, али будите фер према људима који тамо живе и који могу да се заразе", рекао је Вучић.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи