Читај ми!

Мали: Одговорићемо на изазове, у експозеу "праве ствари"

Сигуран сам да ћемо са предложеним саставом нове владе одговорити на све изазове који су пред нама, каже министар финансија Синиша Мали и наводи да ће се у експозеу Ане Брнабић чути праве ствари и прави циљеви.

Упитан да прокометарише састав нове владе, Синиша Мали је изразио задовољство предлогом кандидата за министре.

"Прво ми је драго што ће Ана Брнабић бити председница Владе, што ће у Влади бити 50 одсто жена. То је сјајан састав, добра енергија. Велика су искушења пред нашом земљом", рекао је Мали на конференцији за новинаре поводом представљања правила и наградног фонда првог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2020".

Напоменуо је да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић дефинисао шест циљева за нову владу који се, каже, односе на економију, очување суверенитета и територијалног интегритета, јачање наших одбрамбених способности и борбе против ковида-19.

Мали је нагласио да су то огромни изазови, да сматра да је састав нове владе прави, да ће дати ту потребну енергију да се одговори на све те изазове и да се на прави начин сачувају интереси грађана Србије.

"Веома сам задовољан. Радујем се и тој седници Скупштине сутра. Мислим да ћете у експозеу чути, бар на основу разговора које сам имао са Аном Брнабић, праве ствари, праве циљеве", навео је Мали, који у новој влади остаје министар финансија.

Каже да је тежак период пред Србијом, те да су велике ствари урађене у протеклом периоду "и по питању економије и по питању борбе против ковида-19".

"Још су већи изазови пред нама не само због положаја Србије, већ и због изазова са којима се цео свет суочава и због коронавируса, промене привредног амбијента, промене начина живота. Сигуран сам да ћемо са овим саставом Владе на прави начин на све те изазове и одговорити", закључио је Мали.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи