Читај ми!

Шапић o преузимању ресора популационе политике: Нисте лоше информисани

Лидер Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић није желео да открива који ће ресор водити његова партија у новој Влади, али је на питање РТС-а да ли су тачни наводи да ће преузети сектор популационе политике одговорио: "Нисте лоше информисани".

Александар Шапић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да подржава одлуку да нова Влада буде ограниченог трајања пошто је то, каже, логична одлука. 

"Имате ситуацију у свету која је некарактеристична, у оваквим околностима које се мењају на дневном нивоу, геополитички савези се мењају, снаге различитих нација и држава и утицаја се мењају. Задржати добру позицију Србије неће бити лако. Зато је важно да се направи максимално јединство да покуша да се превизиђе овај период", напомиње лидер СПАС-а, који је и председник Општине Нови Београд.

Сматра да није логично да оваква влада постоји четири године јер је, како каже, неприродно да опозиције нема у парламенту.

"Није ово први случај у политици да кад су ванредне околности, да се на одређени период формира влада од најјачих странака да би се превазишао овај период", сматра Шапић.

Напомиње да СПАС од Српске напредне странке није тражио ништа: "Нешто захтевати са нашом подршком је политички некоректно, ни мудро, ни паметно".

Ипак, како каже, изненадила га је похвала председника Србије Александра Вучића. Додаје да претпоставља да су из СНС-а препознали квалитете људи из СПАС-а.

Шапић није желео да износи податак које ће министарство у новој Влади водити СПАС, иако, како каже, зна и ресор и име.

На питање да ли су тачни наводи да ће СПАС добити ресор популационе политике, Шапић је одговорио са: "Нисте лоше информисани".

Додаје да ће на следећој седници Скупштине поднети оставку на место посланика, како би наставио да води општину Нови Београд.

Када је реч о наредним изборима за градоначелника Београда, Шапић каже да се о томе још није разговарало са СНС-ом. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво