Читај ми!

Вучић: Мали Шенген важан за опстанак држава и нација на Балкану

Председник Александар Вучић рекао је вечерас да је срећан због идеје о "малом Шенгену", оцењујући да је то изузетна иницијатива која може да допринесе да Балкан буде боље место за живот.

Александар Вучић је, након отварања спомен-куће бана Јосипа Јелачића на Петроварадину, изјавио да је повезивање преко "малог Шенгена" економски и политички важно за опстанак свих малих држава и нација на Балкану.

"Не можемо да побегнемо са Балкана, неки би то хтели, али ја немам тих амбиција и зато ово треба да буде боље место за живот. Морамо да се повезујемо и радимо заједно", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Новом Саду, на питање да ли је идеја о "малом Шенгену" утеха за оне који неће ући у ЕУ и какве су њене перспективе имајући у виду да је постала и део Вашингтонског споразума.

Уверен је да ће, када се почне са градњом и реновирањем пруге Београд–Загреб, моћи да се каже и да наши народи живе боље и да смо изградили веће поверење.

"Изузетно сам поносан, јер су на крају и они који нису били најсрећнији због ове иницијативе, јер нису били у управљачком седлу, морали да прихвате да је добра иницијатива јер се ради о четири слободе које спадају у темељне европске слободе, а то су слободан проток људи, робе, капитала и услуга", навео је Вучић.

Додао је да је веома задовољан и да очекује већ наредне недеље или до краја месеца виртуелну конференцију и да ће се видети преко екрана.

Напоменуо је и да идеја није само његова, већ и премијера Албаније и Северне Македоније, Едија Раме и Зорана Заева.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи