Читај ми!

Проширен капацитет прелаза Мердаре на основу договора из Вашингтона

Канцеларија Владе Србије за КиМ саопштила је да је од 7. октобра проширен капацитет административног прелаза Мердаре између централне Србије и Косова и Метохије, као и да је српско особље почело да ради у новом објекту који је раније изграђен средствима ЕУ. Захваљујући Доналду Трампу, Србија је административни прелаз Мердаре учинила оперативним, истиче Ричард Гренел.

Капацитет Мердара је проширен на основу договора из Вашингтона, постигнутог на иницијативу председника САД Доналда Трампа, наводи се у саопштењу.

"Србија снажно подржава убрзани проток људи, робе, капитала и услуга и надамо се да ће у скорој будућности бити предузети и додатни кораци да се оствари овај циљ, и то у склопу мини-шенген иницијативе која регион треба да учини бољим местом за живот и пословање", истиче се у саопштењу.

Додаје се да то остаје заједнички приоритет Владе Србије и америчке владе.

Амбасадор САД у Београду Ентони Годфри изјавио је да је одлична вест што је проширен капацитет прелаза Мердаре и да ће тиме што је особље из Србије почело са радом у новом објекту помоћи повећању трговине и промета.

Годфри је на Твитеру написао да је то важан корак ка просперитету и стабилности.

"Сјајна вест! Оспособљавањем Мердара, Србија ће помоћи у развоју регионалне трговине, која је у срцу потписаних споразума од 4. септембра. Ово је важан корак напред за просперитет и стабилност", написао је Годфри.

Специјални изасланик председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оценио је као крупан корак то што проширен капацитет административног прелаза Мердаре и да је српско особље почело да ради у новом објекту и захвалио се на томе прредседнику Србије Александру Вучићу.

Он је тако реаговао на објаву америчког амбасадора Ентонија Годфрија о проширивању капацитета Мердара.

"Захваљујући Доналду Трампу, Србија је административни прелаз Мердаре учинила оперативним", написао је Гренел на Твитеру.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи