Читај ми!

Вучић: Спремни смо за компромис, а не на ултиматум

Председник Александар Вучић рекао је да је Србија увек спремна да разговара о различитим компромисима, али не прихвата ултиматуме када је реч о Косову и Метохији. Позвао је грађане Србије да се понашају рационално и одговорно како би се сузбило ширење коронавируса.

Александар Вучић је на конференцији за новинаре, након свечаности затварања Дечије недеље у Палати "Србија", рекао да је за Србију од изузетног значаја да настави пут ЕУ, чувајући пријатеље и војну неутралност.

Рекао да је српска војска на јучерашњој војној вежби на Пештери показала изузетну оспособљеност, опремљеност и огроман прогрес направљен претходних година.

"У складу с тим, гледаћемо да војска, полиција, БИА, здравство имају лакши приступ решавању својих виталних животних проблема, пре свега стамбеног", навео је председник.

Када је реч о најављеној посети Мирослава Лајчака, Вучић је рекао да очекује коректан разговор.

"Надам се да ће ЕУ добро разумети да неко не може да потпише споразум у Бриселу, а затим да доноси декларације којим негира постојање Заједнице српских општина и у којима кажу да Србија треба да призна Косово, а да ће они накнадно формирати ЗСО. То су немогуће ствари, а Србија је увек спремна да разговара о различитим компромисима, али то мора да буде компромис, а не ултиматум", напомиње председник.

Навео је да нас чека јако важна недеља у којој ће бити "много важних одлука".

"Да ли ће парламент бити без опозиције, знаћете у најкраћем могућем року" 

Одговарајући на питање новинара о спекулацијама да ће бити ванредних парламентарних избора, Вучић је одговорио: "Биће председнички, да ли ће бити парламентарни, то ћемо да видимо."

Новинари су питали и да ли ће парламент бити чудан без опозиције, на шта је Вучић одговорио контрапитањем: "Како знате да неће бити опозиције?"

Рекао је да верује да ће одговор на то питање стићи у "најкраћем могућем периоду".

"А можда и не буде опозиције, можда сте у праву, можда нисте. Само, питање је како ви то знате?"

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи