Читај ми!

Председник и девет чланова шабачке Градске изборне комисије поднели оставке

Председник шабачке Градске изборне комисије Будимир Паловић и девет чланова који нису подржавали ставове напредњака, поднели су оставке. Потом су чланови изборне комисије из СНС-а прекинули синоћ започети штрајк глађу.

Врела политичка јесен у Шапцу се наставља. На помолу четврти изборни круг и четврти месец страначких препуцавања, праћени одлукама Управног суда, бројним приговорима, кривичним пријавама и штрајком глађу, који су данас прекинули чланови Градске изборне комисије из редова СНС-а.

Одлука о допуни приговора након поновљеног гласања на пет бирачких места и нова седница која је требала да се одржи за напредњаке је неприхватљива, јер пролонгира изборни процес.

За председника градске изборне комисије, то је у складу са прописима и законом.

Будимир Павловић, председник Градске изборне комисије Шапца, наводи да се сходно члану 59 закона о управном поступку налаже у најкраћем року, то је три до четири сата, да се ти недостаци отклоне и да се након тога закаже седница на којој се о свих шест приговора одлучује у јединственој расправи.

Александар Пајић, кандидат за градоначелника листе СНС рекао је да су грађани дошли да бране изборну вољу, коју су три пута на поновљеним изборима донели, а то је да двотрећинску већину има Српска напредна странка.

Протест присталица СНС-а испред зграде завршен је пре поноћи, а након тога и председник ГИК-а напустио је салу у којој су остали чланови комисије из редова напредњака, који су штрајковали глађу.

Сви недостаци на приговоре данас су отклоњени, а када ће бити одржана нова седница председник комисије не зна, безбедност рада је основни услов.

За и даље актуелног градоначелника Небојшу Зеленовића, све што се догађало су кривична дела, а цео изборни процес нарушавање уставног поретка Србије.

"Свакој институцији у овом граду ћемо дати прилику да ради свој посао, свакој институцији у овом граду ћемо дати прилику да спроводи закон, нећемо као наши политички противници да ствар решавамо на улици", наводи Небојша Зеленовић, носилац листе "Шабац је наш".

Оставке чланова ГИК-а 

Нове седнице досадашњег сазива Градске комисије неће ни бити, јер су, како је потврдио председник Будимир Павловић, он и девет чланова који нису подржавали ставове напредњака поподне поднели оставке.

Реаговао је саопшењем и СНС, оптужујући Зеленовића за новонасталу политичку ситуацију.

Различите политичке опције, различито и тумачење изборних догађаја. За бројне грађане став исти – циркус и без вашара.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво