Читај ми!

Вучић честитао Путину рођендан: Мудром политиком снажите утицај Русије

Председник Србије Александар Вучић чеситао је председнику Русије Владимиру Путину 68. рођендан. Поручио му је да веома цени све што руски председник чини за нераскидиво пријатељство и братство Србије и Русије, као и његову чврсту подршку борби Србије за заштиту државних и националних интереса.

Александар Вучић је Владимиру Путину пожелео добро здравље како би наставио да мудро води Русију, снажећи њен углед и утицај у свету.

"Екселенцијо, драги пријатељу, примите моје рођенданске честитке, уз искрене жеље за добро здравље, како бисте мудро и истрајно водили Руску Федерацију путем успеха и благостања, снажећи њен углед и утицај у свету", навео је Вучић у честитки.

Истакао је да веома цени Путинову чврсту подршку одлучној борби Србије за заштиту виталних државних и националних интереса, пре свега територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Вучић је навео и да са задовољством памти претходне сусрете са Путином, као прилике да, како је истакао, отворено размене мишљења и идеје о различитим питањима од заједничког и глобалног интереса.

"Захвалан сам Вам што увек умете да саслушате и да, без обзира на тежину и сложеност наше геополитичке, војне и економске позиције, покажете размевање за наше ставове. То је одраз Ваше људске и државничке мудрости, као и Вашег осведоченог пријатељства према српском народу", навео је Вучић.

Истакао је да је уверен да ће и у годинама наставити да приљежно граде садржајне односе.

"Искрено се радујем што ћу ускоро поново имати част да Вас угостим у нашој Србији", наводи се у честитки председника Вучића.