Читај ми!

Дачић са Боцан-Харченком: Односи две државе на традиционално високом нивоу

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка.

Саговорници су се још једном сагласили да су односи две државе на традиционално високом нивоу, чему доприноси интензиван политички дијалог, саопштило је Министарство спољних послова.

Разменили су мишљења о плановима и активностима за даљи развој билатералне сарадње у наредном периоду, као и o сарадњи на мултилатералном плану.

Било је речи и о актуелним догађањима и даљом динамиком у дијалогу Београда и Приштине.

Разговарано је о здравственој ситуацији у две земље, мерама предузетим у борби против коронависура и перспективама за превазилажење последица које је вирус оставио како на здравственом, тако и на економском плану.

Истакнута је важност коју ће за читав свет имати производња и примена вакцина против ковид-19, како у циљу смањења опасности за здравље становништва, тако и за нормализацију живота и економских токова.

Изражена је спремност да се, по нормализацији епидемиолошке ситуације, приступи реализацији договорених посета званичника две државе.