Мали: Председништво једногласно прихватило предлог, у 20 сати Вучић саопштава име мандатара

У седишту СНС-а у Старом Меркатору у Новом Београду завршен је састанак председништва те странке. Према ранијим најавама врх странке разговарао је о формирању нове владе. Председник СНС-а Александар Вучић у 20 сати саопштиће име мандатара нове Владе Србије. Члан председништва СНС-а Синиша Мали рекао је да је председништво једногласно прихватило предлог Александра Вучића за мандатара нове владе, која ће, како је рекао, бити влада континуитета и нове енергије.

Синиша Мали је после седнице Председништва СНС рекао да је Вучић новом мандатару сугерисао да су ротације међу садашњим члановима владе могуће, али да жели нову енергију и нова лица.

Како је рекао, тема седнице су били резултати претходне владе и о томе шта је до сада урађено, наводећи да нова влада треба да буде још енергичнија и боља.

''Нагласак је на ономе шта смо урадили по питању економског раста, борбе против пандемије корона вируса, изградње болница... Наш приоритет за будућност су још биљи резултати у оквиру економије, више путева, више пруга, већа војна и здравствена моћ'', рекао је Мали за Прву ТВ, истичући да су то три циља - економска, зравствена и војна моћ.

Мали је рекао да ће у наредних седам дана бити одржана нова седница Председништва, када ће мандатар изнети визију нове владе и саопштити конкретна имена.

"Изградили смо стотине километара ауто-путева. Један од приоритета нове Владе и новог мандатара биће наставак реформи у економији и спровођење Програма Србија 2025., с обзиром на то да не одустајемо од просечне плате од 900 евра и пензије од 430", истакао је Мали. 

Једна од тема је, каже, била и скупштина СНС и подмлађивање свих страначких органа.

Име мандатара Вучић ће саопштити у 20 сати 

Седница је заказана за 17 сати, а Вучић је у седиште странке у Новом Београду стигао око 16.45.

У централи напредњака били су и премијерка Ана Брнабић, министри у досадашњем сазиву владе Синиша Мали, Златибор Лончар, Зорана Михајловић, Нела Кубуровић...

Такође су дошли и Маја Гојковић, Марко Ђурић, Александар Мартиновић, Владимир Орлић, Ирена Вујовић...

Испред централе напредњака је велики број медијских екипа, али нико од пристиглих функционера није се пре почетка састанка обратио медијима.

Вучић ће име мандатара саопштити у 20 часова у Палати Србија.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво