Читај ми!

За штету од поплава локалним самоуправама још 570 милиона динара

Влада Србије одлучила је да се у оквиру Државног програма обнове определи додатних 570 милиона динара за инфраструктуру јединица локалне самоуправе као и за објекате јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите оштећених или порушених у поплавама у јуну прошле године.

За обнову оштећених и порушених објеката инфраструктуре услед поплаве и града у јуну прошле године, влада је локалним самоуправама обезбедила додатних 120 милиона динара.

За санирање објеката у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите, обезбеђено је још 450 милиона динара, саопштила је Влада Србије.

Донета је одлука о оснивању Научно-образовног центра "Пештер" у Сјеници. У том центру ће се спроводити аналитичка истраживања о климатолошким променама на Сјеничко-пештерској висоравни, као и њиховом утицају на развој производње здраве хране, као једној од најперспективнијих привредних грана и основе привредног развоја тог краја.

У циљу организације образовних, истраживачких, стручних и научних делатности на пољу геологије и туризма, влада је донела одлука о оснивању научно и образовно-истраживачког центра "Милутин Миланковић" у Белој Цркви.

Талентованим ученицима и студентима биће омогућено  да се суоче с изазовима које не могу да сретну у обичајеном школском и високошколском образовању, као и да у изабраном подручју науке напредују и стичу нова знања.

Рукометашу Ненаду Вучковићу биће додељено спортско национално признање за освојену сребрну медаљу на Европском првенству одржаном у Београду 2012. године, као и Брижитки Молнар за освојену бронзану медаљу на Светском првенству у одбојци одржаном у Јапану 2006. године, одлучила је Влада Србије.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи