Вучић: Непуштање Шарчевића на Косово знак слабости Приштине

Председник Србије Александар Вучић наводи да је забрана уласка на Косово министру образовања Младену Шарчевићу само знак слабости Приштине.

"То је увек знак слабости када некоме покушавате да забраните да уђе на неку територију, зато што имате своје партијске, политичке проблеме", рекао је Вучић на питање о одлуци Приштине.

Додаје да то говори о њима, али је проблем, истиче, то што код њих политичка нервоза стално траје, стално је некоме много тешко, постоје међусобни сукоби.

Истиче и да нису тиме наштетили нашим школама на Косову и Метохији.

"Ми финансирамо наше школе на КиМ, плаћамо високе плате за наше наставнике и наставићемо то да радимо у будућости", рекао је Вучић.

Вучић о спекулацијама портала о саставу владе

Говорећи о спекулацијама једног портала о саставу Владе, председник Србије наводи.

"Молим вас да објавите састав владе коју су тајкуни саставили, а онда погледајте за који дан кад будете добили састав владе да видите, све су погодили, честитам им на томе и желим им много успеха у томе", рекао је Вучић.

Иронично додаје и да су га вероватно прислушкивали па су тако успели да погоде сваког министра у наредној влади.

У приче не улазим, Гашић ужива моје највеће поверење

Упитан о Братиславу Гашићу председник Србије је одговорио да Гашић ужива његово огромно поверење и да ради државни посао на најодговорнији начин.

"Братислав Гашић ужива моје највеће поверење", рекао је председник Александар Вучић и додао да неће да коментарише писање појединих медија да је, наводно, некадашња државна секретарка у МУП-у Дијана Хркаловић напала директора БИА Братислава Гашића "незадовољна што је он кандидат за првог човека МУП-а".

Одговарајући на питање да ли је то тачно, Вучић је одговорио:

"Како неко зна ко је за шта кандидат? А, да ли је тачно или није, нећу у те приче да улазим. А, ситне и личне увреде ме не занимају", поручио је Вучић.

На нови пети октобар позивају они који су га обрукали

На питање новинара да прокоментарише то што се недељници баве Петим октобром и позивањем да се поново изађе на улице, председник је рекао да многи живе у тој прошлости и да позивају на нови "пети октобар", јер верују да би немири могли да их врате на власти.

Постоји, каже, многи људи у Србији, многи политичари и њихови медијски посленици, који су сву политичку активности засновали на прошлости и који и сада живе у деведесетим и двехиљадитим годинама.

"И цео живот су посветили томе да некога оптуже за деведесете, али проблем је што сами никад нису изашли из деведесетих. Иза сваке изјаве тих политичара и насловних страна стоје они они који су највише обукрали Пети октобар, који су се највише обогатили и све опљачкали после Петог октобра", каже Вучић.

Истиче да је било после Петог октобра и неких ствари које су биле добре, а то је што је непосредно после Петог октобра земља могла да се окрене и отвори према свету.

"Могла је да има другачију позицију за нешто што није искоришћено на ваљан начин, а не за пљачку и отимачну државе и народне имовине. И о томе после говоре они који су највише пљачкали, мислећи да ће их, можда, неки немири опет вратити на власт пошто их народ неће вратити", навео је Вучић.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи