Део ДС-а изабрао Лечића за председника, Лутовац и руководство не признају избор

У Демократској странци су данас одржани избори које је спровео део те странке, и на којима је за председника изабран Бранислав Лечић, који је био и једини кандидат. Руководство странке на челу са Зораном Лутовцем не признаје те изборе.

Бивши посланик Демократске странке Балша Божовић је објавио на Твитеру да се данас догодио физички упад у централу те странке, да су поломљене кутије и поцепани изборни листићи, као и да су физички нападнуте чланице Изборне комисије на Старом граду.

Како је Танјугу речено у делу ДС-а, "група батинаша из Шапца и Војводине" предвођена Драганом Ракић упала је у просторије странке у Нушићевој улици у Београду.

Потом, табла са називом Демократска странка уклоњена је испред централе те странке у Нушићевој улици и промењена је брава на вратима просторија странке.

Најављена конференција за новинаре фракције која организује страначке изборе померена је из Нушићеве улице у просторије Општинског одбора ДС-а на Звездари. На конференцији је речено да је Бранислав Лечић изабран за председника. Речено је да су гласали чланови 105 општинских одбора и да је излазност била 72,6 одсто.

"У Демократској странци се не одржавају никакви избори"

Са друге стране, у саопштењу Информативне службе ДС-а, тврди се да мала група бивших и садашњих функционера странке покушава да организује изборе кршећи Статут и служећи се нелегалним и нелегитимним методама, злоупотребљавајући приступ централи у Нушићевој улици.

"Уз овлашћење председника Лутовца, заменица председника Драгана Ракић, заједно са представницима одбора из целе Србије, ушла је у просторије у Нушићевој и поновила присутнима да данас нема избора у Демократској странци. Неколико чланова Демократске странке и Балша Божовић су после сат времена својевољно напустили просторије, након чега је брава промењена", наводи се у саопштењу.

Појединци покушавају да на силу преотму Демократску странку, додају у саопштењу и истичу да им је чланство из целе Србије показало да такво понашање неће проћи и да немају подршку чланова и чланица ДС-а.

Поручују да је Демократска странка "била и остала најтврђи противник режима Српске напредне странке".

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара