Читај ми!

Тачи: Одговорни за цурење података Специјалног суда ће одговарати

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да би цурење поверљивих података Специјалног суда за злочине ОВК могло да буде на штету потенцијално оптужених и да ће одговорне особе, како је рекао "ма ко оне биле, бити изведене пред лице правде".

Хашим Тачи је оценио да се цурење поверљивих података Специјалног суда за злочине ОВК-а може користити као изговор за ограничавање права окривљених током кривичног поступка, било ограничавањем њиховог права на кретање или на потпуно саслушање и свеобухватним сведоцима против њих, преноси Косова прес.

Сматра и да би цурење поверљивих података могло да буде на штету потенцијално оптужених.

Тачи је за приштинску телевизију Т7 истакао да су најновији догађаји у вези са досијеима из Специјалног суда изузетно забрињавајући.

"Последњи догађаји у којима се тврди да постоје поверљиви подаци из ових институција су изузетно забрињавајући, јер то подрива главни разлог због којег је одлучено о пресељењу ових институција ван Косова. Ако се утврди да су процурели поверљиви подаци аутентични, очекујем да ће надлежни органи ових институција спровести кривичну истрагу и да ће одговорне особе, ма ко оне биле, бити изведене пред лице правде", поручио је Тачи.

Критиковао је и умешаност Организације ратних ветерана ОВК по том питању, преноси Косово онлајн.

"Умешаност Организације ратних ветерана ОВК по овом питању, злоупотребом јавног става према Специјализованом већу и Специјализованом тужилаштву, ризикује се да се скрене пажња са потребе да се истраже особе одговорне за ово цурење поверљивих података", поручио је Тачи.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво