Дачић: Ђукановић наставља да лажима плаши грађане Србије

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да председник Црне Горе Мило Ђукановић наставља да плаши грађане Црне Горе лажима о Србији и наводној великосрпској државној политици, и да оптужује Србију да се мешала у унутрашње ствари Црне Горе.

Црногорски председник рекао је раније вечерас да у околностима у којима је, како тврди, кренуо процес фрормализације косовске независности, прича о томе да је Црна Гора "природни део српског света", природни део "велике Србије" за њега је, каже, "нека врста хране којом треба нахранити гладна националистичка уста. која све теже подносе губитке".

У интервјуу за Фејс телевизију Ђукановић је између осталог, говорећи о односу Црне Горе и Србије, рекао да је Црна Гора на стубу срама у српским медијима.

"Kо то прети Црној Гори из Србије, ко оспорава државу Црну Гору и њену спољнополитичку оријентацију? Једино што Србију интересује јесу права српског народа и СПЦ у Црној Гори'''', рекао је Дачић у изјави за Танjуг.

Српски министар наглашава да је Мило Ђукановић на недавним парламентарним изборима "изгубио од свог народа, а не од Србије".

"Па није (председник Србије Александар) Вучић позивао за кога да се гласа у Црној Гори, већ (Еди) Рама и (Рамуш) Харадинај. Па, како то не смета Милу Ђукановићу, који каже да му смета да неко сматра Црну Гору 'природним делом српског света?'. Зар је Црна Гора 'природни део албанског света' кад му не смета мешање Раме и Хардинаја?", додао је Дачић.

Није Србија, како је поручио, водила антицрногроску политику, већ је Црна Гора водила антисрпску политику, умешавши се у унутрашње ствари Србије, признајући Kосово.

"Србија има интерес да развија најбоље могуће односе са Црном Гором, и време је да се престане с плашењем црногорског народа ради стварања алибија за останак на власти", закључио је Ивица Дачић.