Тачијев кабинет: Дискусија о ЗСО почетак стварања Републике Српске унутар Косова  

Отварање тема о правима заједница и о Заједници српских општина у Бриселском дијалогу је "велика и веома ризична грешка косовске владе" и представља "ударац на државност и угрожавање суверености", оцењују из Канцеларије косовског председника уочи сутрашњег наставка дијалога у Бриселу.

"Ове теме су третиране и решене су у Ахтисаријевом пакету, који је претходио проглашењу независности, али и у оквиру Споразума у Бриселу 2013. године, као и одлуком Уставног суда",  наводи се у саопштењу.

Зато, како додају, нико нема мандат да разговара у име Косова о закљученим темама, у Бриселу или било где другде.

"Косово не може ни по коју цену никада да дозволи да се унутар његове територије ствара политички ентитет који би био репродукција Републике Српске на територији Косова", истиче се у саопштењу.

Наводи се  даље да "дискусија о Заједници сутра у Бриселу је почетак стварања Републике Српске унутар Републике Косово". 

"А разговор о имовини Косова са Србијом је у супротности са Уставом и Косовским законима, а уједно представља угрожавање суверености наше државе", тврде из Тачијеве канцеларије.
 
Прама њиховом мишљењу, "Скупштина Косова хитно мора да третира овај ризичан корак Владе Косова у Бриселском дијалогу, а такође, хитно мора да изгласа и резолуцију којом ће премијер да заустави да преговара о унутрашњим питањима на Косову и о темама које доводе у ризик унутрашњи држани поредак.​"

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво