Вучић, Хоти и Трамп номиновани за Нобелову награду за мир

Магнус Jaкобсон, посланик у шведском парламенту, номиновао је администрацију САД, власти у Београду и Приштини за Нобелову награду за мир након потписивања споразума у Вашингтону.

Магнус Jaкобсон је на Твитеру навео да је да је ову номинацију упутио због заједничког рада на унапређењу мира и економском развоју, додајући да су трговина и комуникације важни темељи изградње мира у свету.

Како се додаје, крајем деведесетих, Европу је погодио рат у којем су се различити делови бивше Југославије међусобно борили.

"По завршетку рата било је тешко наћи начин који би водио ка помирењу, што се види у односима између Косова и Србије. Последњих година било је ситуација када смо ми који пратимо развој на Балкану, били и те како забринути да би могло доћи до нових сукоба. Због тога је веома важно видети да су председник Доналд Трамп и његова администрација, заједно са властима у Београду и Приштини напредовали у преговорима за нормализацију економских односа", додаје се у номинацији.

Јакобсон је навео и да су трговина и телекомуникације важни темељи за прелазак из "хладног у топли мир" и да је то важан корак у нормализацији односа Београда и Приштине.

Истиче да номинује администрацију САД, власти у Београду и Приштини за Нобелову награду за мир јер "споразум има за циљ елиминисање ризика од нових сукоба на Балкану".

Магнус Јакобсон је посланик Демохришћанске партије у шведском парламенту. Биран је за посланика округа Вестра Јеталанд у два сазива – 1998. и 2018. године.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво