Чадеж: У Вашингтону о економији која спаја

Председник ПКС Марко Чадеж изјавио је у Вашингтону да је Београд припремио низ предлога из домена економије и инфраструктурног повезивања, јер је, каже, важно да две стране нађу заједнички интерес и оно што их спаја, како би грађани на овим просторима живели боље.

"Припремили смо низ предлога који први пут окрећу начин на који разговарамо о проблему. Поред свих политичких, комплексних проблема, које ово питање носи, покушали смо да из економске перспективе пођемо од онога што нас спаја, јер се у економији увек гледа заједнички интерес и полази од онога што нас спаја", рекао је Чадеж. 

То је посебно важно, нагласио је Чадеж и изразио наду да ће делегација Приштине бити спремна да разговара о будућности, о инфраструктирним пројектим, који ће нас повезивати.

"Да разговарамо и о томе како ћемо да помогнемо иновације, да организујемо индустријске и пословне паркове, да правимо и привлачимо инвеститоре, који су спремни да улажу у различите секторе и да видимо да заједно радимо ма томе", рекао је Чадеж новинарима у Вашинготну, где се одржавају разговори Београда и Приштине, у организацији Беле куће.

Према његовим речима, у питању су инфраструктурни пројекти и привлачења инвестиција.

"Да видимо како да заједно учинимо да не постоје баријере, како да доведемо више радних места и за Албанце и за Србе. Нећемо се бавити тиме да ми тражимо политичко решење", рекао је Чадеж.

Београд жели да види шта је заједнички интерес, економски, јер од тога зависи да ли ће наша деца сутра остајати на овим просторима или ће одавде одлазити, закључио је Чадеж.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво