Вучић се састао са Јаншом уочи Бледског стратешког форума

Председник Србије Александар Вучић се током дана састао са словеначким премијером Јанезом Јаншом са којим је разговарао о европским интеграцијама Србије, али и о новој реалности у Европи после ковида 19.

Најважније питање на састанку Јанеза Јанше и Александра Вучића била је добра сарадња између Србије и Словеније без које нема словеначке подршке европским интеграцијама Србије, јавља репортер РТС-а са Бледа.

Словеначка влада објавила је на Твитеру да је премијер Јанез Јанша разговарао са председником Србије Александром Вучићем о билатерланим односима, ситуацији на Западном Балкану и ситуацији у вези са пандемијом коронавируса.

Вучић се јуче састао и са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем, са којим је разговарао о сарадњи Београда и словеначке престонице

Сутра почиње 15. Бледски стратешки форум на којем ће учествовати премијери шест земаља и председници две државе, међу којима је и Александар Вучић. Шефови држава и влада углавном долазе из Јужне и Централне Европе.

Као гост Бледског стратешког форума позван је и високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

На форум долази и Мирослав Лајчак, који ће говорити на 45-минутном панелу на током којег ће учесници моћи да му поставе питања.

На панелу ће учествовати и премијери Италије, Мађарске, Чешке, Пољске, Хрватске и Бугарске, што у словеначким медијима говори о правцу којим ће се кретати политика Словеније, али и политика овог дела Европе.

Претпоставља се да ће једно од битних питања бити европска безбедност и сигурност, као и питање мигранта.

Због епидемиолошких разлога, Бледски стратешки форум ће изгледати потпуно другачије од свих досадашњих. Биће мање посетилаца, а новинари ће излагања и панеле пратити путем видео линка, а само мали број ће бити пуштен у салу.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара