Ракић и Јевтић са владиком Теодосијем: Изградња пута само у оквиру закона

Министри у косовској Влади и представници Српске листе и Горан Ракић и Далибор Јевтић састали су се са владиком рашко-призренским Теодосијем. Поручили су да је за представнике Срба у приштинским институцијама једино прихватљиво решење када је у питању изградња пута Дечани-Плав оно које је у оквиру закона.

Горан Ракић и Далибор Јевтић нагласили су да ће чвртсо стајати у одбрани интереса Српске православне цркве, саопштила је Српска листа.

Током сусрета Јевтића и Ракића са владиком Теодосијем разговарало се и о помоћи СПЦ на свим пољима на којима је потребно, како би позиција цркве била још јача.

Поздрављена је одлука којом је заустављена даља изградња пута у заштићеној зони и истакли да искрено верују да ће она остати на снази до проналажења решења прихватљивог за све јер како су истакли, решење постоји.

Истакли су да је подршка председика Александра Вучића и представника институција у Србији у решавању проблема и те како значајна.

"Не желимо да угрожавамо било чија права, али исто тако желимо да се права Срба на Косову поштују. На томе радимо и за тако нешто ћемо се залагати. У сталној смо комуникацији са представницима међународних институција и организација, како би им предочили да борба српског народа на очувању својих светиња и идентитета не сме бити занемарена", поручили су Ракић и Далибор Јевтић.

Говорећи о непријатности коју је доживео владика Теодосије недавно када су га косовски цариници зауставлили на Јарињу и вратили, ракић и Јевтић су нагласили да се такви непријатни догађаји у будућности не смеју дешавати.

Владика Теодосије: Од суштинског значаја заједнички решавати проблеме

Владика Теодосије је истакао да је од суштинског значаја заједнички решавати проблеме који су ових дана задесили СПЦ.

Рекао је да, што је слога Срба већа то је позиција јача и напоменуо да је данашњи сусрет значајан због неколико разлога, а као основни је издвојио то што се овиме јасно показује да су Срби и те како одлучни да се изборе са свиме што стоји на путу њиховог опстанка и останка на Косову.

Почетком јула месеца ове године, током посете манастиру Високи Дечани, Ракић и Јевтић су истакли да су светиње стуб останка и опстанка српског народа.

"Управо зато је значајно снажно залагање за очување постојећих, а од изузетне је важности и радити на изградњи нових и обнови порушених светиња", закључено је на данашњем састанку.

Током данашњег сусрета договорена је и стална комуникација и координација око решавања свих проблема, као и одржавање састанака попут данашњег на месечном нивоу.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се