Изабрана председница Скупштине Новог Сада

Новосадски парламент добио је нову председницу, Јелену Маринковић Радомировић из Српске напредне странке, која је на ту функцију изабрана са 69 гласова одборника.

Прва конститутивна седница, на којој нови градоначелник неће бити изабран, због епидемиолошке ситуације одржана је у Великој сали Скупштине Војводине.

Милош Вучевић, који се на месту градоначелника налази већ осам година, изјавио је пре седнице "да не види зашто не би наставио да обавља исту функцију."

Вучевић је изјавио и ће СНС о формирању извршне власти у граду "сигурно разговарати са Социјалистичком партијом Србије и Војвођанским фронтом и Савезом војвођанских Мађара, можда и са СПАС-ом".

За остале функције у Скупштини града Новог Сада предложени су кандидати који су и до сада обављали те функције.

Бранка Бежанов, из одборничке групе ПОKС-а, предложена је за заменика председника Скупштине града, функцију коју је обављала и у претходном сазиву. Марко Радин из одборничке групе СНС-а у претходном сазиву обављао је функцију секретара Скупштине, а за ту позицију предложен је и сада. Данило Дурутовић из ПОKС-а предложен је за заменика секретара Скупштине.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије