Вучић: Харадинај нека не троши керозин до САД ако се нада коначном споразуму

Председник Србије Александар Вучић поручује да у Вашингтону може бити разговора само о утврђеним темама и да коначног споразума тамо неће бити.

Александар Вучић је рекао да Рамуш Харадинај може одмах да окрене свој авион и не троши керозин ако у Вашингтон иде по коначни споразум, јер тога неће бити тамо.

Рамуш Харадинај је раније данас изјавио да косовски Албанци у Вашингтон путују по коначни споразум. 

"Идемо у Вашингтон да разговарамо о утврђеним темама. Можемо да разговармао о свакој теми, али да они добију све, а ми ништа, и да их признамо, тај филм неће гледати", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић истиче да је "свашта могуће", али док је он при свести – тако нешто се неће догодити". Рекао је да предстојећи разговори свакако неће бити лаки.

Што се српских светиња на Косову и Метохији тиче, Вучић је најавио да ће то бити тема разговора у Бриселу.

Указао је да Србија не може да гарантује њихову безбедност, када нема власт после повлачења војске и полиције, а није је имала ни током рата једним делом.

"Сталним указивањем и великом борбом уверен сам да ћемо бити у стању да сачувамо наше светиње", рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је добио "одређене папире" из Републике Српске, те да очекује и одређене одлуке Скупштине Републике Српске, па ће промислити како по том питању да се одреди Србија.

Вучић није прецизирао на које папире и одлуке мисли, али је то споменуо у контексту изазова који очекују Србију, а пре свега, како је рекао, по питању Косова и Метохије. 

Ускоро ће бити познат састав владе 

Председник Вучић је говорећи о новој влади, рекао да ће свакако бити промена у будућој влади, а да ће њен састав бити познат ускоро.

Вучић је приметио да би, да је пожурио са састављањем владе, људи реки да је све исто, а када дуже размишља о томе, онда кажу да је све то игра и спектакл.

"Није никаква игра, него морате добро да промислите", рекао је председник Србије.

Упитан да ли је ближи концентрационој или коалиционој влади, одговорио је: "Ближи сам ономе за шта јавност мисли да је моја друга опција", док на питање да ли је ближи коалицији са Шапићем или Дачићем – није одговорио.

На питање који проценат министара ће бити промењен, Вучић је одговорио да га проценти не занимају, али да ће свакако бити промена.

Рекао је и да није лако да се решавају ни питања на локалну, и да ће зато и у локалним самоуправама, у 40 до 50 одсто њих, доћи до промена.

Одговарајући на критике поводом споменика Стефану Немањи да "мале душе лече комплексе великим споменицима", Вучић је рекао да "мале душе имају проблем са великим стварима, посебно са великим душама и великим сновима и људима, какав је био и Стефан Немања".

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи