Хисени: Гренел остаје снажно укључен у дијалог

Kоординатор косовске владе за дијалог са Београдом Скендер Хисени разговарао је са специјалним изаслаником америчког председника Ричардом Гренелом, који му је пренео да "остаје снажно посвећен дијалогу".

"Фокусирали смо разговор на специфичне аспекте дешавања на Kосову и у региону. Амбасадор Гренел остаје снажно посвец́ен дијалогу Kосова и Србије који би требало да се оконча обостраним признањем", пренео је Хисени на друштвеним мрежама након телефонског разговора.

"Нормализација односа кроз економски развој и подршка инвестиционим пројектима и даље је у фокусу дневног реда и посвец́ености амбасадора Гренела", навео је Хисени, објаснивши да Гренел ових дана борави у Kалифорнији.

Хисени је у Вашингтону како би са тамошњим званичницима координирао дијалог са Београдом, позивајући их на већу ангажованост и присуство у бриселском дијалогу.

Ричард Гренел био је иницијатор састанка заказаног за 27. jун у Вашингтону, где су требало да се састану представници Београда и Приштине. Скуп је отказан пошто је три дана уочи њега, Специјални суд обjaвио да је написао оптужницу за ратне злочине против косовског председника Хашима Тачија, једног од учесника дијалога.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво