Ђурић упознао Чен Бо са током дијалога Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо. Ђурић је амбасадорку Кине детаљно упознао са током политичког и техничког дијалога Београда и Приштине, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Марко Ђурић је, захваливши НР Кини на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, изразио захвалност тој држави због сталне искрене и пријатељске помоћи нашој земљи на међународном плану, као што ће и Србија наставити да доследно подржава политику једне Кине.

Србија и Кина, према његовим речима, деле визију света који би почивао на принципу заједнице за будућност човечанства и мирољубивој коегзистенцији и сарадњи држава и народа.

"Челично пријатељство Србије и Кине, као и срдачни односи председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, изванредан су основ за даљу изградњу обострано корисне политичке, економске и културне сарадње наших држава и народа", рекао је Ђурић.

Још једном је захвалио амбасадорки Чен Бо на њеном личном доприносу учвршћивању веза Србије и Кине и њеном несебичном залагању да се Србији на сваки начин помогне у суочавању са изазовима епидемије коронавируса.

Ђурић је изразио задовољство због брзог напретка радова на изградњи новог Културног центра НР Кине у Београду, изразивши уверење да ће то бити место продуктивног додира српске и кинеске културе, и још једна карика у ланцу сарадње двеју држава.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво