Хисени после сусрета са Палмером: Америка подржава свеобухватни договор

Kоординатор косовске владе за дијалог са Београдом Скендер Хисени изјавио је да Сједињене Америчке Државе подржавају дијалог у Бриселу, додајући да се у Вашингтону залажу за трајан и свеобухватан договор.

Хисени се у Вашингтону састао са америчким специјалним изаслаником за западни Балкан Метјуом Палмером и обавестио га о тренутном току дијалога у Бриселу.

"Имали смо отворен и исцрпан разговор са господином Палмером како бисмо координирали дијалог, како би започели нову динамику, без одлагања, са главним питањем - свеобухватни споразум о међусобном признавању и нормализацији између Kосова и Србије", пренео је Хисени.

У саопштењу подељеном преко друштвених мрежа Хисени је написао да је констатујући и наглашавајући да је уз ЕУ улога САД у том процесу незамењива, замолио Палмера за стално и активно присуство САД за преговарачким столом у Бриселу. 

"Након што је нагласио да Сједињене Државе цене конструктивну посвећеност владе и свих институција Kосова у овом процесу, Палмер је рекао да САД подржавају дијалог у Бриселу, додајући да ће Америка бити уз Вас током овог процеса, подржавајући чврст, праведан, трајан и свеобухватан споразум", написао је Хисени.

Након састанка са Палмером, Хисени је разговорао и са Риан Тули, високом директорком и Амандом Ахлерс директорком за Европу у већу за националну безбедност Беле куће.

Разговор је био фокусиран на обновљени дијалог у Бриселу, али и на општа дешавања на Kосову и Метохији и у региону.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи