Хоти: У четвртак наставак дијалога, Приштину представља координатор

Косовски премијер Авдулах Хоти најавио је да ће Приштина у дијалогу са Београдом четвртак у Бриселу бити представљена преко координатора ког ће да именује врло брзо и чији ће задатак бити да се бави коначним споразумом.

Авдулах Хоти наводи да је дијалог почео након 20 месеци.

"Дијалог је почео након више од 20 месеци блокаде. Разјаснили смо платформу, комуницирали смо је са јавношћу. Наши међународни партнери добро разумеју овај процес. Нормализација односа треба да буде дериват међусобног признавања", рекао је Хоти медијима у Приштини након сусрета са председником Демократске партије из Албаније Љуљзимом Башом.

Поновио је да "не постоји технички дијалог, већ само дијалог за нормализацију односа".

"Дијалог је само политички ради међусобног признавања", рекао је Хоти.

Тачи: Нема техничког дијалога 

Косовски председник Хашим Тачи придружио се Хотију у оцени да не би требало да буде техничког дијалога са Београдом, "већ дијалога који се завршава обостраним признањем".

"То би требало закључити не у техничком аспекту, већ уз обострано признавање што је пре могуће", рекао је Тачи након сусрета са Љуљзимом Башом.

"Важно је наставити са што ширим консензусом о конкретним корацима и дијалогу. За нас је од пресудне важности координација између политичког спектра, опредељеност ка јединству, институцијама, политичкин партијама. Међународна чињеница такође мора да усклади у блиској сарадњи Вашингтона и Брисела", рекао је Тачи.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво