Борељ: Од Београда и Приштине очекујем дух компромиса и прагматизма

Шеф дипломатије ЕУ и главни посредник у дијалогу Београда и Приштине Жосеп Борељ каже да од Београда и Приштине очекује да обновљеном дијалогу у Бриселу приступе у духу компромиса и прагматизма са европском будућношћу.

"Председник Србије и премијер Косова су данас са нама у Бриселу на првом физичком састанку. Састајући се други пут за недељу дана, два лидера показују своју чврсту посвећеност дијалогу коме посредује ЕУ", поручио је Борељ.

Пред почетак данашњих разговора Београда и Приштине у Бриселу, Жосеп Борељ наглашава да је задовољан чињеницом да се након четири дана од видео-конференције одржава и први физички састанак лидера Београда и Приштине након "врло дуге паузе" у дијалогу о нормализацији односа.

"Очекујем данас конструктивне разговоре о првим елементима наших разговора који ће допринети свеобухватној нормализацији односа између Косова и Србије", поручио је Борељ.

Шеф дипломатије ЕУ наглашава и своје задовољство чињеницом да је ЕУ поново преузела кормило процеса нормализације односа Београда и Приштине.