Дачић: Искључена два члана СПС-а, смењен Шкундрић

Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке двојицу чланова из Инђије који су учествовали на протестима испред Народне скупштине, а Петар Шкундрић је разрешен дужности саветника у Влади Србије, саопштио је председник СПС-а и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

"Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке данас двојицу чланова из Инђије који су учествовали на рушилачким демонстрацијама испред Народне скупштине, због поступања супротног од политике партије и нарушавања угледа СПС-а", навео је Ивица Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Поновио је да ће "свако ко подржава или учествује у насиљу, а повезан је на било који начин са СПС-ом, бити смењен и искључен из странке".

Додао је да ће се о одговорности Горана Тривана због напада његовог саветника на председника Вучића расправљати на седници Председништва.

Дачић је најоштрије осудио изјаву потпредседника Новице Тончева о блокади пута на југу Србије, истичући да је таква изјава директно супротна политици СПС-а.

"СПС најоштрије осуђује сваку насиље, напад на институције и блокаду саобраћајница, а посебно напад на председника Вучића. Свако ко се понаша супротно политици СПС-а биће санкционисан", навео је Дачић.