Гренел: Бајден политизује дијалог Београда и Приштине

Специјални изасланик Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оптужио је бившег потпредседника САД Џоа Бајдена да политизује преговоре између две стране и тиме гарантује да неће бити постигнут напредак по том питању пре новембра, када се одржавају председнички избори у САД.

Према речима Гренела Бајден је преговоре Београд и Приштине претворио у америчко председничко политичко питање.

"Урадивши то, он је гарантовао да неће бити напретка пре новембра и народ Kосова и Србије мораће да сачека, поново, да политичари престану да их користе", навео је Гренел на Твитеру.

Гренел тврди да је Бајден, као потпредседник САД, волео да га медији приказују као некога ко има велику моћ када је реч о спољним пословима у администрацији Барака Обаме, иако је, како је навео, тадашњи министар одбране рекао да је Бајден погрешио у скоро сваком већем питању из области спољне политике и националне безбедности у протекле четири деценије.

Он је оценио да зато не би требало да буде изненађење да је Бајден, који ће највероватније бити именован за председничког кандидата демократа, наставио да даје, како је оценио, само празна обећања "народима Kосова и Србије".

Гренел је истакао да се, за разлику од Бајденовог приступа који се заснива, како је навео, на много говора, а мало акције, Трампова администрација усредсредила на предузимање "важног првог корака економске нормализације између Kосова и Србије".

У том циљу, подвукао је, председник Трамп је надгледао успешне преговоре о три одвојена споразума између Београда и Приштине о ваздухополовном, железничком и аутомобилском саобраћају.

Гренел је рекао да је председник Трамп омогућио да се постигну резултати на које се одавно чека, док "Бајден опет само прича, баш као што је то чинио током 40 година у Вашингтону".

"Грађани Kосова и Србије знају да нема поређења између осам година празних обећања Обаме и Бајдена и акција Трампове администрације", поручио је Гренел.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара